Tietenkään emme voi unohtaa käsienpesua, hengityssuojaimia ja turvavälejä, mutta jos kaikki nämä ovat kunnossa ja kenelläkään ei ole oireita esimerkiksi flunssasta, niin totta kai voi läheistä halata. Asia erikseen on kaukaisemmat ystävät ja tuttavat. Kyynärpäätervehdys on hyvä vaihtoehto ventovieraamman kanssa. Tässä kirjoituksessa on kuitenkin ajatuksena läheiset.

Mikäpä sen ihanampaa kuin toisen halaaminen tai kosketus!

Halauksilla on myös tieteellisesti todistettu voima. Jokainen tuntee halauksesta tai koskettamisesta jotain: Lämpöä, lohtua, se rauhoittaa ja se tuo mielihyvää. Koskettaminen tuo luottamusta.
Halauksilla on positiivinen vaikutus niin fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Hyvä hali kestää 20 sekuntia tai pidempään. Halauksen tulisi tapahtua toisistaan välittävän, läheisten välillä, jotka luottavat toisiinsa. Yritä halata läheistäsi joka päivä, mielellään useamman kerran päivässä, sillä halauksella on myös terapeuttinen voima. Se lisää hyvinvointia. Se lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta.

Halauksilla on monta hyvää vaikutusta omaan hyvinvointiin

Halaus tuo turvallisuutta.
Halaus vaikuttaa terveyteen. Se saattaa parhaimmillaan estää sydänkohtauksen tai vahvistaa puolustusjärjestelmäämme. Se saattaa alentaa verenpainetta ja se joka tapauksessa vahvistaa itseluottamusta. Halaus vie pelkoa ja ahdistusta pois. Se tuo lohtua suruun ja lievittää kipua.

Jokainen halaa omalla tyylillään

Keskity hetkeksi halaamiseen. Mieti, oletko läsnä siinä hetkessä. Toiset halaavat nopeasti. Tästä välittyy kiireellisyys tai pakonomainen halaus. Sen sijaan, kun keskityt antamaan toiselle lämpöisen halauksen, viivähdät siinä automaattisesti hetken, jolloin lopputulos on hyvänolon tunne molemminpuolisesti.
Halaamisen taidon voi opetella kuka tahansa, eikä koskaan ole liian myöhäistä oppia halaamaan ja näyttämään toiselle ilman sanoja, että välittää hänestä ja että hän on tärkeä.

Kissat ovat hyvä esimerkki halaamisesta. Ja eläimet yleensä vaistonvaraisesti.
Oletko ajatellut, millaisella tyylillä sinulla on tapana halata?
Halaustarina, josta sain iloa ja voimaa: Saimme sukulaisia kylään jokin aika sitten pitkästä aikaa. Tähän kyseiseen perheeseen kuuluu myös 4-vuotias poika, Onni. Kun hän oli saanut päällysvaatteensa pois päältä, riensi hän heti minua halaamaan. Hän viipyi halauksessaan sen sopivan hetken. Sitten hän oli valmis jatkamaan eteenpäin. Minä sain tästä ”tervehdyshalista” iloa ja rakkautta sydämeen. Pieni ele ja niin suuri voima!
Minkälaisen halauksen sinä muistat?
Voit kirjoittaa halaustarinasi kommenttikenttään.
Kuvat: Pixabay