Keväällä luonto herää ja aistit terävöityvät talven horroksesta. On ihana herätä aamuiseen aurinkoon ennen herätyskellon soittoa.

Olemme saaneet viettää vaihtelevissa säissä kevään juhliakin, vappua ja Äitienpäivää. Nyt valmistuvien ja kesän muiden juhlien kynnyksellä pieni hemmottelu on paikallaan.

Erikoinen vuosi on lisännyt ainakin omalla kohdallani kotona ylläpitävien hoitojen määrää, kun hoitoloihin ei ole päässyt tai ajat ovat poikkeusten vuoksi olleet hankalammin saatavissa, kuin normaalisti.

Ihon kuorintaa, kasvojen naamioita sekä jalkahoitoja, käsiä tietysti unohtamatta on tullut kokeiltua. Erilaisia vinkkejä, kun on netti pullollaan opastusta ja ohjeita tähänkin, niin haluan jakaa kanssanne yhden niistä. Unohda sinäkin siis raskaat voiteet ja toivota tervetulleeksi ihollesi odotettu kesä! Tähän hetkeen on hyvä laittaa ihonhoitorutiini uusiksi.

Ihonhoitorutiini

Tässä on kolme asiantuntijoiden suosimaa vinkkiä;

1. Valitse puhdistustuote joka sopii ihollesi

Geeli- tai vaahtopuhdistustuote tuntuu ihanalta kesäaikaan. Herkälle silmänympärysiholle kannattaa käyttää siihen tarkoitettua silmämeikinpoistoainetta.

2. Viilentävää kosteutta ja aurinkosuojaa

Lämpimät tuulet ja leudot kesäyöt ovat toki ihania, mutta älä unohda, että iho tarvitsee kosteutta ja suojaa myös kesällä. Valitse koostumukseltaan kevyt kasvovoide, esimerkiksi viilentävä geelivoide, joka tuntuu kevyeltä iholla eikä tee ihoa tahmaisen tuntuiseksi. Aurinkosuojakertoimella varustettu päivävoide on fiksu valinta kesällä. Muista kuitenkin, että jos olet auringossa koko päivän, käytä aurinkosuojavoidetta, jota voit lisätä päivän mittaan. Meikkaajille suositellaan aurinkosuojasuihketta, jonka voi helposti ottaa laukkuun mukaan.

3. Kuorinta

Ihon kuorinta kerran tai pari viikossa poistaa ihon pintaan kertyneet kuolleet ihosolut. Näin rusketus säilyy tasaisena ja kauniina. Anna kesäiholle tehokosteutusta käyttämällä kasvonaamiota, joka tuo esiin ihon luonnollisen kuulauden.

Lisävinkkinä! Mikäli olet paljon auringossa, satsaa myös After sun –tuotteisiin. Ne rauhoittavat, ravitsevat ja uudistavat ihoa. Ja vaikka kirjoitus käsittelee pääosin kasvojen ihonhoitoa, ethän unohda vartalon ihoa. Myös se kaipaa kosketusta ja kosteutusta.

Tuotteita ja tietoa löytyy esimerkiksi osoitteesta

https://www.kicks.fi/inspiraatio/ihonhoito/ihonhoitorutiini-kesalla

Ihanaa kevättä ja kesän odotusta,
Tanja Koponen, Pohjois-Suomen jaoston jäsen

Kuvat: Pixabay