Syksy on jo oven takana ja kesävaatteet saadaan vaihtaa lämpimämpiin syysvaatteisiin.

Töihin tulee pukeutua asiallisesti.

Aiemmin keväällä kirjoitin, että toimistotyöntekijälle on tärkeää vaatteiden hyvä materiaali ja että vaate istuu hyvin päällä. Sama pätee siis edelleen.

Miellyttävät materiaalit pukeutumiseen

Syksyllä aina varma valinta pukeutumiseen on lämpimät neuleet ja neuletakit. Neuleeseen voi yhdistää niin housut tai hameen. Neuletakin kanssa sopii paitapusero tai ohut neulospusero.

Hameen ja mekon kanssa suositaan paksumpia sukkahousuja. Esimerkiksi pehmeät ja hengittävät bambusukkahousut tuntuvat mukavalta päällä ja istuvat hyvin.

Värejä ei tarvitse unohtaa syksylläkään

Syksy tuo tullessaan lämpimiä sävyjä pukeutumiseen, mutta muodissa on edelleen muitakin kirkkaampia sävyjä. Niihin voi yhdistellä lämminsävyistä huivia, jolla saa syksyn tunnetta.

Tulevan kauden kuosit ovat näyttäviä. On ruutuja ja kukkakuoseja. Kukkakuosit ovat hauskoja paitapuseroissa ja mekoissa.

Poolokauluksia näkee neulepuseroissa. Tälle kaveriksi joko housut ja tai hame. Asun kruunaa näyttävä koru.

Miehille suositaan myös kukkakuoseja esimerkiksi kauluspaidassa tai taskuliinan muodossa.

Trendi kengät

Tänä syksynä kengissä suositaan lakeerisia nilkkureita, rentoja maihareita ja tennareita.

Vinkki:

Jos et välitä kaulakoruista, niin voit viimeistellä tyylisi näyttävillä korvakoruilla. Unisiepparikorvakoruja löytyy kaupoissa. Niillä saa hauskaa ilmettä kokonaisuuteen.

Vaihtoehtoja toimistolle

Jos tykkäät housuista, niin syksylle trendikäs kokonaisuus syntyy ruutukuosillisesta housusta, esim. suorahousu, jonka kokonaisuuteen voi ajatella pooloneuleen ja kiva yksityiskohta tähän on koru.

Jos tykkäät hameista, niin ruutukuosillinen hame, johon voi liittää palmikkoneuleen, voi on trendikäs syksyn vaatekokonaisuus. Tämänkin kokonaisuuden kruunaa koru.

Farkut ovat läpi vuoden monen suosikki. Farkkujen kanssa sopii asukokonaisuuteen paitapusero ja bleiseri. Kokonaisuuden kruunaa huivi tai koru.

Hieman rennompi vaihtoehto on farkut, paitapusero ja neuletakki. Puetumman näköinen on, kun tähän valitsee rennon huivin tai korun mukaan.

Mitä värejä syksyn pukeutumisessa on nähtävissä?

Syysmuodin väripaletista löydät muun muassa ruskean eri sävyjä, vaaleita beigejä, terrakottaa ja oranssia, metsänvihreää, vaaleaa harmaata, viininpunaista, keltaista ja sinistä.

  • Kun käyt kaupoissa, varmasti löydät mieluista väriä itselle.
  • Muistathan tarkistaa, että vaatteiden värit sointuvat keskenään.
  • Älä tingi hyvästä laadusta ja materiaalista.

Hyvää alkavaa syksyä juuri sinulle!

Kuvat: Pixabay