Se, miten työpaikalle pitäisi pukeutua, näin toimistotyöläisen näkövinkkelistä, riippuu työnpaikan toimialasta. Joissakin toimipaikoissa saattaa olla yliampuvaa pukeutua jakkupukuun, kuin sen sijaan luonteenomaista saattaisi olla rennompi tyyli. Toisaalta farkut ja t-paita eivät välttämättä ole se paras tyyli toimistoon, mutta toimiala ja yritys itse sanelevat työntekijälle pukeutumistyylin. On tärkeää, että yrityksen imago ja työntekijän pukeutuminen kohtaavat keskenään. Monissa yrityksissä ei ole toimistotyöntekijöille erikseen varattuna yrityksen puolesta työvaatetta. Tämäkin seikka vaihtelee toimialoittain. Hyvä nyrkkisääntö toimistopukeutumiseen on, että kannattaa suosia mieluummin virallista tai siistiä pukeutumista kuin liian rentoa.

Pukeutumisneuvojalta saa apua

Kaikille ei sovi sama tyyli. Vartalotyyppi ja oma persoona vaikuttavat oikeanlaiseen pukeutumiseen. Aina voi tarvittaessa kääntyä pukeutumisneuvojan luokse, jos ei itse osaa katsoa mikä tyyli itselle sopii.

Hyvä istuvuus ja hyvä materiaali

Toimistotyöntekijälle on tärkeää vaatteiden hyvä materiaali ja että vaate istuu hyvin päällä. Myös vuodenajat sanelevat omat ehtonsa. Tässä seuraavassa vinkkejä kesäpukeutumiseen toimistolla:

Kesällä materiaalien merkitys kasvaa. Mukavinta kesällä on pitää päällä kevyitä ja vilpoisia materiaaleja sekä vaaleita sävyjä. Ja se, että muistetaan asusteen kokonaisuus, ei katse pelkästään puseroon.

Vinkkejä:

  • Suorat housut, paitapusero ja korut tai mahdollisesti huivi. Jakku tähän kokonaisuuteen tekee pukeutumisesta viimeistellyn. Kevyet kesäkengät jalkaan (esim. pistokkaat). Ei sandaaleita / remmikenkiä toimistoon!
  • Hame, paitapusero tai siisti kesäpusero ja korut / huivi. Toimistolla voit kesä kuumalla olla ilman sukkahousuja, mutta jos käytät, valitse silloin 15 denieriä ja ihonvärinen. Hameen helman pituudella on tärkeä merkitys. Toimistopukeutumisessa hameen helma saa olla lyhimmillään polven yläpuolella.
  • Maksimittainen mekko tai hame on rentoa kesäpukeutumista, mikä hyvinkin sopii rennompaan toimistopukeutumiseen.
  • Kesähelteillä ei käytetä umpinaisia kenkiä, vaan kevyitä pistokkaita tai sandaletteja, joissa saa olla myös korkoa.

Tärkeää on muistaa, että vaatteilla edustetaan työpaikkaa ja sen imagoa.

Ja muistetaan vielä se, että pukeutumisella kerrotaan ulkopuolisille jotain myös itsestään, joten asukokonaisuuksia kannattaa miettiä aina ennakkoon.

Tarkastellaan syksyllä toimistopukeutumista uudelleen! Vaihdetaan pukeutumiseen väritystä ja materiaaleja.

Kuvat: Pixabay