Tämä kevät ja kesä ovat houkutelleet liikkumaan ulkona ja lähikohteissa. Huomasin, että moni kohde, jossa olemme vierailleet aiemmin Kymenlaakson jaoston kanssa, sopii kesäiseksi matkakohteeksi koko perheelle. On ollut hienoa oivaltaa, miten paljon nähtävää on ihan lähellä.

Jos kaipaat vaihtelua lähimatkailuun, kannattaa pistäytyä Kaakkois-Suomessa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta ajaa moottoritietä Kotkaan 1,5 tunnissa.

Kotkan puistot ovat ehdottomasti oman retkensä arvoiset. Monesti palkitut puistot ovat nostaneet Kotkan Suomen kauneimpien kaupunkien joukkoon. Päiväretkellä näet paljon, kaikki on lähellä. Toisaalta yöpyä voi vaikkapa Santalahti Resortin leirintäalueella tai mökeissä, meren äärellä totta kai.

Taidetta Katariinan meripuistossa

Meri ja ranta tuovat lomatunnelman

Aloita kävelyretki Katariinan meripuistosta, jossa on puuhastelupaikkoja kaiken ikäisille ja piknikmahdollisuuksia avarien merinäkymien äärellä. Lampaitakin pääsee siellä rapsuttelemaan. Jatka siitä meren rantaa seuraillen Mansikkalahden uimarannalle ja siitä Sapokan Vesipuistoon, josta löydät kahviloita, jos grillaus ei aiemmin houkutellut.

Akvaariotalo Maretariumissa pääsee tutustumaan kaloihin lähietäisyydeltä, ihmeitä riittää isoille ja pienille. Merimuseo Vellamo on kiehtova kohde, jossa sielläkään ei tule aika pitkäksi. Jaosto piti täällä syyskokouksen, mutta lomalla voi keskittyä näyttelyihin ja museolaivoihin.

Kotkassa voi bongata myös monta jättimäistä muraalia eli seinämaalausta

Kotkasta pääset myös vesille ilman omaa venettä. Heinäkuussa tehdään esimerkiksi 1,5 h risteilyjä Kotkansaaren ympäri ja Puistosta puistoon -jokiristeilyjä. Kotkasta löytyy myös mukavia, pieniä paikallisia kahviloita ja ravintoloita. Eikä pidä unohtaa Kotkan toria, jonka kahvilassa pitää maistaa ”possoa”, maailman parasta munkkipossua.

Kotkasta itään

Ja jos jatkat vielä hiukan itään Kotkasta, voit varata itsellesi kalastusmatkan tai mökin huikeista merimaisemista Vimpasaaresta tai Rakinkotkasta. Kohteiden ekologisuus, merellisyys ja ystävällinen palvelu ovat aina tehneet meihin jaostolaisiin vaikutuksen.

Läheltä itärajaa löytyy myös Harju, hurmaava kartanomaisema, jossa voi järjestää vaikka sukujuhlat. Jos historia kiinnostaa, lähellä olevaan Salpalinjaan voit tutustua eri tavoin. Ja Kiessikahvilassa kannattaa aina pistäytyä herkuttelemassa.

Hevosajoneuvomuseo Kiessi löytyy Harjusta

Kiitos jaostolle silmien avaamisesta hienoille lähikohteille! Juuri nyt on hyvä aika käyttää paikallisia palveluita. Kaikessa rauhassa puistoja kierrellessä, rannalla istuessa ja kahviloissa piipahdellessa lomatunnelmaan pääsee lähelläkin kotia.

Mikä on sinulle tuttu kaupunki, jossa pääsee helposti turisti-tunnelmaan?

Oletko jo lähimatkaillut? Mitä kaupunkia suosittelet?

Kuvat: Muraali/Pixabay, muut/Marja Konsti