Tuskin 60 vuotta sitten Helvi Kalkkinen, Irma Ruuskanen ja muut perustajajäsenet osasivat ajatella, että vuonna 2020 juhlitaan. Tuskin sitä myöskään ymmärsi toimintaamme sysäyksen antanut NSA:n Pasadenan paikallisjaosto Yhdysvalloissa. Ja vielä se, miten juhlitaan tässä koronan ohjaamassa maailmassa.

Yhdistys on näinä kaikkina vuosina tarjonnut paljon muun muassa tukea, opastusta, kollegoiden kanssa rakentavaa yhteistyötä, rentoutumista. Näinä vuosina on myös ammatin haasteiden kehitys ollut todella monimuotoista. Sitä kehitystä on yhdistys myös toiminnallaan tukenut.

Kunniapuheenjohtajana ajattelen suurella ylpeydellä jäsenyyttäni tässä yhdistyksessä. Tunnen myös nöyryyttä siitä, mitä kaikkea olen yhdistykseltä saanut. Ammatillinen tuki, verkostot, kollegoiden kanssa käydyt sparraukset ynnä muuta sellaista ovat edelleenkin korvaamattomia. Myös kaikki luottamustehtävät ovat olleet antoisia ja kasvattavia.  Taas kerran totean, kuinka onnekas ollen ollutkaan, kun silloin vuosikymmeniä sitten itse liityin yhdistyksen jäseneksi.

Näihin 60 vuoteen mahtuu paljon, todellakin paljon. Oma toimisto, oma lehti ja niin edelleen, toimenkuvat ja työtehtävät ovat muuttuneet puhumattakaan työskentelytavoista – maailma on muuttunut. Niin on muuttunut ja kehittynyt myös yhdistys. Se mikä ei ole muuttunut, on tarve verkostoitua, olla kanssakäymisessä kollegoiden kanssa. Sitä juuri on Sihteeriyhdistys pystynyt tarjoamaan nämä vuodet ja tarjoaa tästä eteenpäinkin. Muutos on ollut tarpeellista ja hyvää. Se mitä ei ole muutettu, ei ole ollut tarvetta muuttaa.

Tässä kovin nopeaa muuttuvassa maailmassa, on hyvä olla jotain pysyvää, tukevaa ja turvallista. Sitä juuri on tämä yhdistys. Olipa ammattinimikkeesi mikä tahansa, mutta huomaat työskenteleväsi niin sanotusti sihteerin tehtävissä, liitythän yhdistykseen. Tulet saamaan työelämääsi korvaamatonta ammatillista tukea, sparrausta, rentoutumisen hetkiä. Se kannattaa. Kuten niin monesti olemme huomanneet, tämän ammattikunnan työpanos yrityksessä kuin yrityksessä on äärettömän tärkeä nyt ja aina!

Onnea 60-vuotiaalle Sihteeriyhdistykselle!

Eeva Kylä-Paavola
kunniapuheenjohtaja Sihteeriyhdistys

Kunniapuheenjohtajia yhdistyksessä voi olla kerrallaan vain yksi elossa oleva. Itse sain kunnia Helvi Kalkkisen poismenon jälkeen. Vaikuttava nimike, mutta mitä on sen takana. Noh, hetken matkaa hyvin hoidettua (omasta mielestäni 😊) työelämää sekä jonkin verran luottamustehtäviä yhdistyksessä. Yhdistys pitää yllä myös vanhoja, hyviä perinteitä, joilla halutaan korostaa jatkuvuutta, pysyvyyttä. Siitä esimerkkinä kunniapuheenjohtajan nimitys.

pSi kunniapuheenjohtajan merkissä tulee sanoista ’professional Secretaries international’. Yhdistyksemme alkulähteiden järjestö NSA muutti nimensä edellä mainituksi vuonna 1981. Tällöin myös yhdistyksemme korvasi aiemmin käyttämänsä NSA-tunnuksen uudella pSi-logolla. Kunniapuheenjohtajan merkkiä ympyröi puoliympyrällä vielä teksti ’past chapter president’. S-merkki on aina ollut ja tulee aina olemaan ulkoinen tunnus, jolla olen halunnut kertoa jäsenyydestäni.

Kuvat: Pixabay (Kädet Ystävyys Yhdessä) ja Eeva Kylä-Paavola