Jaostokuulumisten sarja jatkuu! Jyväskylän jaoston terveiset menneestä ja tästä vuodesta kertoo aina hyväntuulinen ja pirteä punatukka puheenjohtajamme Taija Viinikka. Pyysin häntä myös avaamaan, mikä häntä yhdistystoiminnassa motivoi ja mitkä hänen mielestään ovat Jyväskylän jaoston vahvuudet.  

Mitä Jyväskylän jaostolle kuuluu Taija?

– Kiitos kysymästä, oikein hyvää kuuluu. Tapahtumakalenterissa käy kiva suhina ja jäsenistö on aktiivista. Iloksemme jäsenmäärä on pysynyt vakaana haastavista ajoista huolimatta ja muutama uusi jäsenkin on saatu mukaan.

Olet ollut puheenjohtajana ennenkin. Mikä sinua yhdistyksen toiminnassa ja puheenjohtajuudessa motivoi? 

– Tunnustan, etten ole mikään yhdistysihminen, mutta sen sijaan yhteisöllisyys on mun juttu. Sihteeriyhdistyksessä viehättää sen monipuolinen toiminta, minkä kautta pääsee tutustumaan ihmisiin ja kokemaan asioita, joihin muutoin ei olisi mahdollisuutta. Ja tietysti isona asiana koen tämän mahtavan kollegaverkoston, mistä on vuosien mittaan muodostunut aito ystäväverkosto.

– Sihteeriyhdistyksen jaostotason vastuutehtäviin ajauduin alkuun vähän vahingossa ymmärtämättä, mihin meninkään lupautumaan. Myöhemmin osallistuminen on ollut kuitenkin ihan tietoinen valinta. Joskus on ehkä ollut kyse enemmän velvollisuudentunnosta kuin vilpittömästä halusta, mutta yhtä kaikki – en kadu mitään. Yhdistyksen vastuutehtävistä kertyvä kokemus täydentää mukavasti ammattiosaamista ja vastuuroolissa jäsenyydestäkin saa enemmän irti. Siten pääsee vahvasti vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja siihen, että jäsenmaksulle saadaan vastinetta.

Jyväskylän jaosto Lahden vierailulla maaliskuussa 2022. Kuvassa Visit Lahden Anu Kärkkäinen, Solo Sokos Hotel Loft Seurahuoneen Risto Turunen ja Taija Viinikka.

Mitä voisit kertoa jaoston viime vuoden tapahtumista?

– Viime vuoden toimintaa leimasi se, että pyrimme korvaamaan jäsenistölle vuoden 2020 pakotetun hiljaiselon tarjoamalla mahdollisimman paljon hemmottelutapahtumia. Keväällä elettiin edelleen vahvasti korona-aikaa ja kokoontumisrajoitukset estivät fyysisten tapahtumien järjestämisen. Niinpä tapahtumat siirrettiin verkkoon ja Teams tuli tutuksi ehkä liiankin kanssa. Uutena tapahtumatyyppinä testasimme etäteatteria ja etälivekeikkoja. Nehän olivat hauskoja!

– Syyskaudella toiminta olikin jo lähes normaalia. Uskaltauduimme taas vierailemaan ennestään tuttujen yritysten luona ja tutustuimme aivan uusiin Jyväskylän alueen toimijoihin. Vuosi huipentui iloiseen pikkujoulutapahtumaan herkullisen ruoan, juoman ja livemusiikin kera.

Tutustumassa Kuokkalan Kartanon uudistuneisiin, upeisiin tiloihin vuoden 2021 lopulla.

Jaostolla on useita pitkäaikaisia yhteistyökumppanuuksia. Mitä hyötyjä kumppanuudessa näet?

– Meillä on 12 jäsenetuyritystä eri toimialoilta, jotka tarjoavat jäsenille esim. ostoedun tai kaupanpäällisen. Yritykset järjestävät meille myös räätälöityjä asiakasiltoja. Jäsenetuyritys saa pienellä panostuksella näkyvyyttä ja loistavan markkinointikohderyhmän huomion.

Millaisesta tapahtumasta haaveilet? 

– Oi! Haaveilen kevättalven aktiivitapahtumasta esim. Leville tai Rukalle, missä pääsisimme kokemaan heidän yrityksille suunnatut palvelunsa.

Millaisia tapahtumia ja tilaisuuksia on luvassa tälle vuodelle?

– Tapahtumissa näkyy selvästi maailman avautuminen ja ohjelmassa on mm. useampi retki lähiseutuja kauemmas. Lisäksi vanhoja tuttuja, uusia juttuja, asiaa, viihdettä ja hemmottelua.

Mikä on mielestäsi Jyväskylän jaoston ominaispiirre ja vahvuus? 

– Uskoisin, että rento meininki ja sihteerisiskon tuki.

Jaoston jäseniä tutustumassa syksyllä avattuun ihastuttavaan Bistro Kirkkopuistoon aivan Jyväskylän sydämessä.

Terveisesi muille jaostoille

Pidetään ammattikuntamme lippu liehumassa. Meissä on voima.

Mikä loistava kiteytys – kiitos Taija!

Jyväskylän jaosto toivottaa kaikkiin jaostoihin aurinkoista kevättä ja antoisia kohtaamisia!

Kuvat: Inna Huopalainen (Lahti), Taija Viinikka ja Pia Saikkonen.