Keski-Pohjanmaalla, Kokkolassa, on Sihteeriyhdistyksessä positiivinen kuhina ja tehdään paljon yhdessä ja tutustutaan innokkaana yhteistyökumppaneihin.

Otin yhteyttä jaoston puheenjohtajaan Kati Bångiin ja kyselin kuulumisia!

Kerro Kati jotain itsestäsi

Olen 45-vuotias Kati. Kahden teinipojan äiti, vaimo ja Havanna-koiran ”mamma”. Harrastan kävelyä, hiihtämistä, laskettelua, luonnossa liikkumista, lukemista, äänikirjoja, ”sosiaalisia suhteita” eli ystävien tapaamista ja normioloissa tykkään matkustella. Olen ”Centrialainen” sydänjuuriani myöten. Valmistunut tradenomiksi vuonna 2000 ja olen toiminut Centriassa johdon sihteerinä vuodesta 1999 . Eli jo vakikalustoa. Sitä ennen ehdin tehdä kolmisen vuotta osa-aikaista työtä Teknologiakeskus KETEKillä hankemaailman parissa opiskelujen lomassa.”

Toimin Sihteeriyhdistyksen Keski-Pohjanmaan jaoston puheenjohtajana ja yhdistyksen hallituksen jäsenenä vuoden 2021 alusta lähtien. Olen toistamiseen jaostomme puheenjohtajana. Pestien välissä vierähti kymmenisen vuotta. Jäsenenä olen ollut parisenkymmentä vuotta. Tunnustaudun yhdistys- ja järjestöihmiseksi. Nautin ihmisten tapaamisista, yhteisöllisyyden tunteesta ja samalla aina jotain uutta oppien. Yhdessä tekeminen tuo niin paljon enemmän iloa kuin yksin puurtaminen.

Miten viime vuosi meni Keski-Pohjanmaalla tapaamisten suhteen?

Vaikka Keski-Pohjanmaalla koronatilanne pitkään oli suhteellisen rauhallinen, vaikutti se kuitenkin kokoontumisiimme. Tapaamisia jouduttiin siirtämään välillä sulkujen takia, välillä vähäisten osallistujien takia, joten kun syksystä 2021 olemme päässeet kunnolla vauhtiin, niin on ollut aivan mahtavaa saada suunnitella ja toteuttaa tapahtumia.

Koitamme tarjota jäsenillemme monipuolisesti tapahtumia, jotta kaikki löytäisivät itselleen sopivia. Samalla meille on tärkeää tuoda esiin ja markkinoida paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä. Kun he näkevät vaivaa ja ottavat meidät vastaan, voimme vastavuoroisesti tuoda heille uusia asiakkaita. Paras tapahtuma onkin sellainen, jossa niin meidän jäsenet kuin yritys kokee saavansa hyötyä tapaamisesta.”

Paras fiilis tulee itselle, kun jäsenet innostuvat ja ilmoittautuvat mukaan. Esimerkiksi aprillipäivänä Afterworkeilla Sokos Hotel Kaarlen uudistetussa viinibaarissa meitä oli jo puolet jäsenistä paikalla!

Nautin oikeastaan hyvinkin erityyppisistä tapahtumista. Mahtavaa on päästä tutustumaan yrityksiin, joihin ei yksityishenkilöinä pääsisi ja jakaa kokemuksia, niin kulttuurin kuin urheilun parissa, sekä nauttia lasillinen kollegoiden seurassa kuulumisia vaihtaen tai käydä sieniretkellä ruskan maalaamassa maisemassa .”

Mitä ”lukuvuotenne” aikana on tapahtunut?

Kuluneen ”lukuvuoden” aikana olemme esimerkiksi osallistuneet Kokkolan Kinojuhlille, jossa Suomen ensi-illassa esitettiin Cannes-voittaja Hytti nro 6 ja paikalla olivat kokkolalainen elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen, kirjailija Rosa Liksom sekä näyttelijä Seidi Haarla.

Viime syksynä, kauniina syyskuisena iltana teimme sieniretken oppaan opastuksella, joka herätti niin paljon suosiota että tulevalle syksylle on varattu jo uusi retki.

Olemme juhlineet isosti jaostomme 30-vuotistaipaletta yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä Kokkolassa.”

Tammikuussa tutustuttiin Kokkolan kaupungin hiljattain peruskorjattuihin tiloihin, fokuksena kokoustilat sekä ravintolapalvelut.

Historiallisella Kruununvoudintalolla olemme päässeet GastroKettu Oy:n Jani Kettusen opastuksella leipomaan georgialaisia Hatsapureja.

Olemme osallistuneet Sokos Hotel Kaarlen AfterWorkiin, sekä vierailleet paikallisessa yrityksessä Kemvit Oyssä, joka valmistaa erilaisia puhdistusaineita niin kotitalouksille kuin ammattilaisille.

Hauskana lisänä saimme siellä tutustua toimitusjohtajan lisäksi hänen ”työkavereihinsa” Spraymaniin ja Labmaniin. Ehkä tulevaisuuden työkavereita myös muissakin yrityksissä…

Meillä oli mahdollisuus osallistua upeaan ” Guardia Nuevan -juhlakonserttiin” Kokkolan jäähallissa. Ja tarjolla on vielä vielä ennen kesälomia vauhdin huumaa Kaustisen raveissa.

Näiden lisäksi on tietenkin Sihteeriyhdistyksen tarjoamat tapahtumat.

Mitä terveisiä haluat kirjoituksen loppuun kertoa?

Kaiken kaikkiaan ollut todella upea ja opettavainen puheenjohtajakausi, joka ilokseni vielä jatkuu.

Haluan toivottaa upeaa ja aurinkoista kesää kaikille sihteerikollegoille!

Tapaamisiin!

Kiitos Katille haastattelusta ja kuvista. Oli kiva kuulla, että Kokkolassa tapahtuu ja on ”pöhinää”. Mitähän nämä iloiset jäsenemme keksivätkään loppuvuodelle!


Teksti: Henna Marjamaa
Kuvat: Kati Bång

Mitä tykkäsit jutusta? Voit kirjoittaa fiiliksiäsi kommenttikenttään.