Monet Sihteeriyhdistyksen jäsenet toimivat useita vuosia niin yhdistyksen kuin jaostojen hallituksissa. Lisäksi jäsenet ovat mukana esimerkiksi jaostojen tapahtuma- ja matkailutyöryhmissä ja yhdistyksen seminaarien suunnitteluissa.

Loistavaa työtä tekivät myös ne jäsenet, jotka osallistuivat julkaisun lopetetun Secretariuksen toimituskuntatyöhön. Nyt uuden blogityöryhmän muodostaa useampi jäsen. Näissä elimissä on monia rooleja muutamia mainitakseni; puheenjohtaja, jäsen, tapahtumakoordinaattori, sihteeri, tiedottaja, vetäjä.

Sinä entinen tai nykyinen luottamustoimija – olethan varmasti muistanut lisätä kaikki luottamustoimesi ja roolisi cv:seesi. Minulle tulee yrityksistä yhteydenottoja, joissa halutaan nimenomaan rekrytoida luottamustoimessa toimiva/toiminut työntekijäksi. Tällaisella yrityksellä on selkeä arvomaailma, jonka puitteissa toimitaan rekrytoinnissakin.

Emme tule aina ajatelleeksi, kuinka meillä sihteereillä, assistenteilla tai vastaavilla on kyky sulavasti sukkuloida roolista toiseen. Monestihan niihin ajaudutaan huomaamatta. Olen kuullut jonkun joskus sanovan tavoitteensa olevan tietty rooli yhdistyksessä, mikä on mitä hienointa.

Sanoita osaamisesi

On hyvä muistaa myös aukaista itselleen muistin virkistämiseksi niin mielessä kuin kirjoitettunakin cv:n taustamateriaaliksi, mitä kaikkea kukin rooli pitikään sisällään. Tehdä sanoitus omalle osaamiselle eli mistä kaikesta oli vastuussa ja mitä konkreettista sai aikaiseksi. Saatamme joutua selvittelemään haastaviakin asioita huomaamattamme, käyttää itselle täysin uutta ohjelmaa kuten Membook, Lyyti tai vetää jokin projekti läpi. Oma osaaminen on tehtävä näkyväksi – vastuu siitä on vain itsellä.

Arvokas luottamustoimi

Cv:ssä ei ole palkkakohtaa. Luottamustoimi on siten työtä siinä missä varsinainen palkkatyökin – vain vastikkeetonta. Työntekemisen mielessä toiminta on yhtä arvostettua ellei jopa arvokkaampaa. Meille tulee väistämättä elämässä ajanjaksoja, jolloin ei ole niin kiire varsinkin jos jumppaa mielessään, mitä sana kiire oikeasti tarkoittaa. Luottamustoimi voi siten mahtua hyvinkin kalenteriin vaikka Sihteeriyhdistyksen sellainen.

Rohkaisin edellisessä blogissani kysymään itseltä Miksi en siis minä?

Arvosi mietintään

Ota ansioluettelosi käsittelyyn, kun sinulla on siihen aikaa paneutua. Miksei vaikka loma-aikana laiturin nokassa kirjoittelisi ”sitä elämän päiväkirjaa” näkökulmasta, mitä kaikkea sitä onkaan työelämänsä aikana tehnyt ja mihin vielä suuntaisi? Mieti elämäsi arvoja, jollet ole niitä vielä määritellyt. Kirjoittamalla ne auki itselle on samalla matka minuuteen.

Muistin virkistykseksi Sihteeriyhdistyksen arvot.

  • yksilönä yhdessä
  • ammatillisuus
  • ilo toimia yhdessä
  • aktiivisuus
  • vastuullisuus

Luottamustoimijana olet enemmän ja yhdessä olemme vielä enemmän!

Kuva: Pixabay